Taqueria Coba - Amsterdam-Noord

Taqueria Coba: Smaakvol Mexicaans restaurant in Amsterdam-Noord

¡Viva México!

Wil je authentiek Mexicaans eten, dan neem je de pont naar Amsterdam-Noord. Twee van de populairste taqueria’s van Amsterdam vindt je daar: Taqueria Bacalar én de plek waar de chef van Bacalar startte, Taqueria Coba. Wij gingen langs bij de original.

Locatie en interieur van Coba

Gelegen in het hippe Amsterdam-Noord, neem je bij Taqueria Coba een authentieke duik in de Mexicaanse eetcultuur. Het restaurant is gevestigd op Schaafstraat 4, in industrieel gebied. Het interieur van Coba is een charmante mix van moderniteit en traditionele Mexicaanse elementen, wat zorgt voor een uitnodigende en warme sfeer.

Wat is een taqueria?

Een taqueria is een eetgelegenheid die gespecialiseerd is in het serveren van taco’s en andere Mexicaanse gerechten. Het is een plek waar de levendige smaken van de Mexicaanse keuken tot leven komen in een informele en gezellige setting. De naam ‘taqueria’ komt van het Spaanse woord ‘taco’.

In een taqueria worden de taco’s vers bereid in een ontspannen sfeer. Dranken zoals margaritas en mezcal zijn vaak te vinden op de menukaart, waardoor de eetervaring compleet wordt gemaakt met authentieke Mexicaanse smaken.

Het eten en drinken bij Coba

Waar de authentieke Mexicaanse taqueria uitblinkt in snelle en goedkope taco’s en tostada’s, zul je bij Coba een gevulde portemonnee mee moeten nemen. De gerechten zijn smaakvol, met verrassende ingrediënten zoals octopus, kalfstong, zee-egel en morcilla (Iberische bloedworst), maar een stuk prijziger dan het originele concept.

De drankenkaart van Coba is indrukwekkend, met een uitgebreide selectie van mezcal en margaritas die perfect passen bij de gerechten. De wijnkaart is verrassend, met bijzondere natuurwijnen per glas of per fles te bestellen. Ook hier geldt: draai je spaarvarken vast om. Het goedkoopste glas wijn is € 8,50.

Sfeer bij Coba

De sfeer in Coba is levendig en trendy, wat bijdraagt aan de algehele eetervaring. Het personeel is vriendelijk en de service is goed. De ambiance wordt versterkt door de goed doordachte decoratie en verlichting, waardoor een gezellige omgeving ontstaat die ideaal is voor zowel een avondje uit met vrienden als een romantisch diner.

Wvttk

Een puntje dat het benoemen waard is: Coba doet aan shifts met eindtijd. Dus als je om 18:00 aanschuift, moet je om 20:00 weer de deur uit zijn. Wat ons betreft not done voor een restaurant waar je gezellig met vrienden of geliefde wil tafelen. Aan de andere kant zijn de betonnen bank en krukjes zo comfortabel dat je blij mag zijn met een harde eindtijd.

Tostada de Pulpo (Taqueria Coba)
Tostada de Pulpo

Ondanks de prijzen en aftelklok is Taqueria Coba een prima bestemming voor iedereen die op zoek is naar kwalitatief Mexicaans eten in een sfeervolle setting in Amsterdam. Coba biedt een memorabele culinaire ervaring die de Mexicaanse keuken eer aandoet.

Taqueria Coba - Amsterdam-Noord
Taqueria Coba: oordeel
Conclusie
Mexicaans laagdrempelig fast-food concept met prachtige gerechtjes, maar Nederlandse prijzen. Lekker en sfeervol, maar neem je spaarpot mee.
Prijs/kwaliteit
5.8
Eten & drinken
8
Sfeer
7.5
Reader Rating0 Stemmen
0
Prachtige én lekkere gerechtjes
Uitgebreide cocktail- en mezcalkaart
Prijzige kleine hapjes
Niet relaxt tafelen door eindtijd
7.1
Sabroso pero caro

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]