Ceviche zalm, ceviche tonijn, A Cevicheria (Lissabon)

A Cevicheria in Lissabon: meesterlijke ceviche

Peru meets Lissabon

De beste Pisco Sour, kleurrijke creatieve ceviches en een reusachtige octopus aan het plafond.

Het tweede restaurant van Chef Kiko in Lissabon is een absolute aanrader! Michelinster kwaliteit eten en bediening, maar dan toegankelijk. Mits je op tijd aanschuift:

De locatie en het interieur van A Cevicheria

A Cevicheria ligt in de wijk Príncipe Real, vlak boven Bairro Alto. De Rua Dom Pedro V, waar het restaurant te vinden is op nummer 129, is een grote straat die je niet over het hoofd ziet.

Wat meteen opvalt is de levensgrote octopus aan het plafond van A Cevicheria. Een ware eyecatcher! Daaronder een bar waar maximaal 8 personen kunnen plaatsnemen om de koks op hun vingers te kijken, terwijl ze de heerlijkste (en kleurrijke) gerechtjes toveren.

De chef van A Cevicheria

A Cevicheria is het tweede restaurant in Lissabon van chef Kiko Martins. De chef, geboren in Brazilië maar met Portugese ouders, is afgestudeerd in marketing maar besloot zijn passie voor koken te volgen.

Na een studie aan de beroemde kookschool Cordon Bleu (Parijs) werkte hij onder meer bij befaamde restaurants als The Fat Duck (van Heston Blumenthal in Bray), Eleven (Lissabon) en Ledoyen (Parijs).

Een wereldreis later (wat resulteerde in het kookboek ‘Eat the World’) streek hij neer in Lissabon. Na zijn eerste restaurant O Talho (‘De Slager’) volgde in 2014 A Cevicheria: een ode aan de Peruaanse ceviche.

Het eten en drinken bij A Cevicheria

De appetizers zijn prima: gepofte cancha (maïs noot), maïsbrood, een zwarte cracker (door inktvisinkt) en twee dipjes.

Natuurlijk bestellen we eerst een Pisco Sour, de Peruaanse cocktail waar A Cevicheria trots op is (pisco gecombineerd met limoensap, eiwit, suikersiroop en angostura bitters). 

Het is lastig om te kiezen tussen de verschillende ceviches. Wordt het de “Puro”, old school gemaakt met gemaakt met witvis van het seizoen, zoete aardappel puree en wakame (zeewier)? Of de “Portuguese”, met kabeljauw en octopus?

Uiteindelijk gaan we voor Ceviche de Salmão e Pitaia (Zalm, Drakenfruit, Tapioca, Kokosnoot, Ananas en Cashewnoten)  en Ceviche de Atum e Foie Gras (Tonijn, Foie Gras, Rode Biet, Framboos, Lychee en Hazelnoot). Naast prachtig ook megalekker!

Ceviche zalm, ceviche tonijn, A Cevicheria (Lissabon)

De sfeer bij A Ceviche

Alles bij A Ceviche is top voor elkaar! Zelfs op drukke momenten blijft de bediening oplettend, vriendelijk en professioneel, zonder stijfjes te worden. Kom je ‘s avonds, houd dan rekening met een wachttijd van een half uur tot een uur voordat je aan tafel kan.

Bestel alvast een Pisco Sour en neem relaxt plaats aan een van de statafels.

Wvttk

De wijnen zijn prijzig, voor Portugese begrippen (glas huiswijn vanaf € 8,40), maar de ceviches zijn schappelijk geprijsd (rond € 20). Kun je niet kiezen? Dan biedt A Cevicheria een tasting menu: 5 gangen en een dessert voor € 68,70.

Wat ons betreft een absolute must om te bezoeken bij je volgende citytrip naar Lissabon. A Cevicheria is onze favoriet.

Ceviche zalm, ceviche tonijn, A Cevicheria (Lissabon)
A Cevicheria (Lissabon)
Conclusie
De beste Pisco Sour, kleurrijke creatieve ceviches en een reusachtige octopus aan het plafond.
Prijs/kwaliteit
8
Eten & drinken
9.5
Sfeer
9.4
Reader Rating0 Stemmen
0
Prachtige gerechten
De beste pisco sour
Top bediening
Prijzige drankjes
Niet mogelijk om te reserveren
9
Favoriet

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]